Vår handbok för dig som vill försöka själv

Pedagogiskt upplagd handbok för självstudier

Vi har samlat åt dig

Vi har sammanfattat vår erfarenhet i en handbok. Där finns det mesta av vad du behöver veta för att skriva en bra text. Allt presenteras i kronologisk ordning så du kan kontrollera din text, från val av typsnitt till hur man kan hantera textflöden, prepositioner och avstavning. Sammanlagt finns där 18 ämnesområden inom grammatik. Många av de 18 ämnena har en lista med sämre/bättre, för att lätt kunna identifiera ord och fraser i dina egna texter. De följs av en sida med tydliga exempel på hur det ibland kan bli om man inte känner till den grundläggande grammatiken.

Mallar och Checklista

Vidare innehåller boken mallar för E-post, brev, offert mm. Du kan också se arbetsgången från förfrågan till order och leveransbesked, samt den viktiga uppföljningen. Antalet mallar är 13 st.
Allt innehåll i handboken kan du söka upp på internet, men för att du ska kunna göra det måste du veta vad du ska söka efter. Det är det som är svårigheten. Därför finns vår handbok.
Om du ändå skulle behöva vår hjälp med dina texter, får du handbokens pris i rabatt på arbete som du köper av oss. Du hittar boken här på sidan under menyval Shop.

Man kan egentligen sammanfatta vårt budskap till dig med att:
Alla som inte arbetar med språket på något sätt, behöver hjälp i någon form med sina texter.

Det här är vår 65:e bok, i genren språk, som blir publicerad.

Handbokens pris är 395.-/444.- (Swish/Faktura) inkl. moms. Du får bokens pris i rabatt på våra tjänster om du behöver mer hjälp. Du kanske lyckas så bra med handboken att du kapar timmar hos oss. Vi debiterar 550.- exkl. moms per timme för korrekturläsning.
Ja, jag vill köpa handboken. Ta mig till er shop!

Handboken är i A4-format. 
Den är helt digital, och kan inte skrivas ut.
Teknisk beskrivning
Format: PDF A4, formulär
Plattform: dator, IOS, Android
PDF-läsare: Adobe Reader, PDF Expert, m.fl.
Utskrift: nej
Spara: ja
Antal sidor: totalt 78
Antal ämnen: 18 huvudämnen

ISBN 978-91-86251-99-4

En ämnessida kan se ut som på bilden. Den här rör ordkunskap. De flesta ämnen har två sidor och alla har en anteckningssida, som du kan skriva på. Du ser exempel på en sådan till höger. Ämnena är presenterade i prioritetsordning, från grund-läggande till mer avancerat. Du väljer själv vilka ämnen du vill prioritera. I början av boken får du en handledning om hur du kan gå tillväga för bästa effektivitet.

Vi ger dig många mallar som du behöver till ditt företag. Det finns t.ex. en kedja av mallar från förfrågan från kund till leveransbesked. Det finns också budgetmall, mall för priskalkylering, företagspresen-tation, personlig presentation, m.fl. Sist hittar du en checklista som du själv fyller i med vad som bör ändras i din text. Du får allt samlat i handboken, både ämnessidorna och dina egna anteckningar.