Skriv bättre svenska

...för dig som behöver skriva bättre texter.

Pedagogiskt upplagd Textbok/Övningsbok för självstudier

Med våra Textböcker/Övningsböcker får du hjälp att skriva bättre svenska. Du studerar själv, när du vill och var du vill.
Du kan använda böckerna i dator, läsplatta eller telefon.
 

Det kostar en liten slant, och det är du säkert värd. Med bättre skriven svenska blir du mer attraktiv när du söker arbete.
De flesta arbetsgivare tycker det är viktigt med ett bra skrivet språk.
 

Här kan du köpa "Skriv bättre svenska":

  • På den här webbsidan kan du köpa den digitala versionen. Scrolla ner!
  • AdLibris nätbokhandel har pappersversionen ifall du föredrar den. Länk till Adlibris
  • Bokus nätbokhandel och alla andra nätbokhandlare har den också. Länk till Bokus
  • Sweol.com har pappersversionen och den digitala i sin portal.

Vi har samlat åt dig

Vi har sammanfattat vår erfarenhet i tre Textböcker med integrerad Övningsdel. Där finns det mesta av vad man behöver veta för att skriva en bra text.
Allt presenteras i kronologisk ordning så man kan kontrollera sin text, från val av typsnitt till hur man kan hantera textflöden, prepositioner och avstavning.
Sammanlagt finns där 18 ämnesområden inom grammatik. Många av de 18 ämnena har en lista med sämre/bättre, för att du lätt ska kunna identifiera ord och fraser i dina egna texter. De följs ofta av en sida med tydliga exempel på hur det ibland kan bli om man inte känner till den grundläggande grammatiken.

Textboken/Övningsboken passar alla som på något sätt måste förbättra sina texter. Till exempel om du är arbetssökande eller ska starta eget företag.

Svårt? Ja, tyvärr måste det vara svårt om man ska nå en bra nivå på skriven svenska. Men lugn, vi tar det etappvis i små steg, och det du redan kan en del om blir förstås lite lättare. 

Mallar och Checklista

Vidare innehåller Textboken/Övningsboken mallar för CV, E-post, brev, offert mm. Som arbetssökande är det viktigt att "sätta" texten på första försöket. Man får oftast inte mer än en chans per ansökningstillfälle. Chansen ökar med hjälp av våra böcker.

Du kan också se arbetsgången från förfrågan till order och leveransbesked, samt den viktiga uppföljningen. De mallarna passar för egna företagare eller de som ska starta eget företag. Antalet mallar är 14 st.

Allt innehåll i Textboken/Övningsboken kan du söka upp på internet, men för att du ska kunna göra det måste du veta vad du ska söka efter. Det är det som är svårigheten. Därför finns "Skriv bättre svenska".
Facit ingår i materialet.De digitala böckerna skickas till dig som länkar, till den E-postadress du angivit här ovanför. Det kan ta upp till 24 timmar innan du får dem. För det mesta går det betydligt fortare.

Detaljer "Skriv bättre svenska"

Den här versionen är i digitalt A4-format. 
Den kan inte skrivas ut.
Teknisk beskrivning
Format: PDF A4, formulär
Plattform: dator, IOS, Android
PDF-läsare: Adobe Reader, PDF Expert, m.fl.
Utskrift: nej
Spara: ja
Antal sidor: totalt 129
Antal ämnen: 18 huvudämnen
ISBN 978-91-86251-99-4
En ämnessida kan se ut som på bilden till höger. Den här rör ordkunskap. De flesta ämnen har två sidor och alla har en anteckningssida, som du kan skriva på. Ämnena är presenterade i prioritetsordning, från grundläggande till mer avancerat. Du väljer själv vilka ämnen du vill prioritera. I början av båda böckerna får du en handledning om hur du kan gå tillväga för bästa effektivitet.
När du har kommit en bit på väg kommer du successivt att kunna börja forma din eller dina egna texter. Du kan då jämföra dem mot de handfasta råd du får från våra böcker. Dina texter kan vara till exempel ansökningshandlingar, avhandlingar eller andra viktig texter.
I böckerna finns 5 tydliga förslag på hur du kan använda dem. Välj ett av dem för att passa dina förutsättningar och önskemål.

Vi ger dig många mallar. Mallar och tips finns för tex CV. För eget företagande finns också en kedja av mallar från förfrågan från kund till leveransbesked. Det finns också budgetmall, mall för priskalkylering, företagspresentation, personlig presentation, m.fl. Sist hittar du en checklista som du själv fyller i med vad som bör ändras i din text. Du får allt samlat i böckerna, både ämnessidorna och dina anteckningar. Facit till Övningssidorna får du på köpet som separat del.