Vårt bokpaket

för dig som inte har svenska som modersmål.

Vi flyttar!

Flytten går till Sweol.com.Där kan du hitta vår Handbok och Övningsbok.

Vi hjälper dig att vill skriva bättre svenska

Pedagogiskt upplagd Textbok och Övningsbok för att studera själv

Med vår Textbok och Övningsbok kan du få hjälp att skriva bättre svenska. Du studerar själv, när du vill och var du vill.
Du kan använda böckerna i dator, läsplatta eller telefon.

Det kostar lite pengar, och det är du säkert värd. Med bättre svenska kan du bli mer intressant när du söker arbete.
Många arbetsgivare tycker det är viktigt med ett bra skrivet språk.

Läs mer om detaljerna längre ner på sidan!

Skriv bättre svenska!

Vi har samlat åt dig

Vi har sammanfattat vår erfarenhet i en Textbok med tillhörande Övningsbok. Där finns det mesta av vad man behöver veta för att skriva en bra text.
Allt presenteras i kronologisk ordning så man kan kontrollera sin text, från val av typsnitt till hur man kan hantera textflöden, prepositioner och avstavning.
Sammanlagt finns där 18 ämnesområden inom grammatik. Många av de 18 ämnena har en lista med sämre/bättre, för att lätt kunna identifiera ord och fraser i sina egna texter. De följs ofta av en sida med tydliga exempel på hur det ibland kan bli om man inte känner till den grundläggande grammatiken.

Textboken och Övningsboken passar alla som på något sätt måste förbättra sina texter. Till exempel om du är arbets-sökande eller ska starta eget företag. Du kanske måste skriva rapporter på din nuvarande arbetsplats.

Svårt? Ja, tyvärr måste det vara svårt om man ska nå en bra nivå på skriven svenska. Men lugn, vi tar det etappvis i små steg, och det du redan kan mycket om blir ju förstås lite lättare. 

Mallar och Checklista

Vidare innehåller Textboken mallar för CV, E-post, brev, offert mm. Som arbetssökande är det viktigt att "sätta" texten på första försöket. Man får oftast inte mer än en chans per ansöknings-tillfälle. Chansen ökar med hjälp av Handboken.

Du kan också se arbetsgången från förfrågan till order och leveransbesked, samt den viktiga uppföljningen. De mallarna passar för egna företagare eller de som ska starta eget företag. Antalet mallar är 14 st.

Allt innehåll i Textboken kan du söka upp på internet, men för att du ska kunna göra det måste du veta vad du ska söka efter. Det är det som är svårigheten. Därför finns vår Textbok med Övningsbok.
Du hittar boken här på sidan under menyval Shop.

Vi har stor erfarenhet från SFI. Det är en god hjälp till dig när du ska studera på egen hand. Vår erfarenhet i att skapa läromedel för självstudier blir din trygghet.

Det här är vår 65:e och 66:e bok, i genren språk, som blir publicerad.

Textbokens och Övningsbokens pris tillsammans är 538.- (privatköp faktura) inkl. moms. Till shopen!

Vill du hellre prata med någon? Välkommen att ringa 070.6639407! Du kan också SMS:a på samma telefonnummer.


Detaljer

Textboken är i digitalt A4-format. 
Den kan inte skrivas ut.
Teknisk beskrivning
Format: PDF A4, formulär
Plattform: dator, IOS, Android
PDF-läsare: Adobe Reader, PDF Expert, m.fl.
Utskrift: nej
Spara: ja
Antal sidor: totalt 80
Antal ämnen: 18 huvudämnen
ISBN 978-91-86251-99-4


En ämnessida kan se ut som på bilden. Den här rör ordkunskap. De flesta ämnen har två sidor och alla har en anteckningssida, som du kan skriva på. Ämnena är presenterade i prioritetsordning, från grund-läggande till mer avancerat. Du väljer själv vilka ämnen du vill prioritera. I början av båda böckerna får du en handledning om hur du kan gå tillväga för bästa effektivitet.

Övningsboken är i digitalt A4-format.
Den kan inte skrivas ut. Facit ingår.
Teknisk beskrivning
Format: PDF A4, formulär
Plattform: dator, IOS, Android
PDF-läsare: Adobe Reader, PDF Expert, m.fl.
Utskrift: nej
Spara: ja
Antal sidor: totalt 58 inkl. facit
Antal ämnen: 18 huvudämnen
ISBN 978-91-986005-0-6

I båda böckerna finns 5 tydliga förslag på hur du kan använda dem. Välj ett av dem för att passa dina förutsättningar och önskemål.

Vi ger dig många mallar. Mallar och tips finns för tex CV. För eget företagande finns också en kedja av mallar från förfrågan från kund till leveransbesked. Det finns också budgetmall, mall för priskalkylering, företagspresentation, personlig presentation, m.fl. Sist hittar du en checklista som du själv fyller i med vad som bör ändras i din text. Du får allt samlat i Textboken, både ämnessidorna och dina anteckningar. Facit finns i Övningsboken.